„Mes norime apversti ir pastatyti ant kojų: ne VAE turi būti pagrindinė Lietuvos energijos įmonė, bet turėtų būti Lietuvos energija, kuri valdytų šilumos ir elektros ūkį ir formuotų strategiją, o VAE būtų atskira įmonė, kuri priklausytų Lietuvos energijai“, - tvirtino ministras pirmininkas.

Socialdemokratas prasitarė, kad Lietuvos energija bus atsakinga ne tik už elektros, bet ir šilumos ūkį ir po jos sparnu bus kitos valstybinės energetikos įmonės.

„Yra duotas pavedimas, kad būtų suformuota atskira energetikos strategija ir kad būtų formuojama ne atskirose dalyse – vieni atsakingi už šilumos ūkį, bet bendras formavimas Lietuvos energijos, kur atsispindėtų bendras šilumos poreikis vartotojams, gamybinius pajėgumus galėtume planuoti“, - pirmadienį kalbėjo premjeras.

DELFI primena, kad praėjusių savaitę VAE akcijos buvo perduotos Finansų ministerijai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)