Leidimų statyti saulės jėgaines jau išduota daugiau nei 11 tūkstančių. Tačiau abejojama, ar bent pusė jų imsis investuoti į šį verslą.

Energetikos ministerija paskelbė, kad pretendentai, nusprendę atsisakyti saulės elektrinių plėtros projektų dėl pasikeitusių sąlygų, iki rugsėjo galės kreiptis ir prašyti atlyginti jau patirtas išlaidas.

Valdininkai šiuo metu svarsto, už ką būtų mokamos kompensacijos. Tik už įrangą ir projektų parengimą? O gal ir už elektrinėms įsigytus ar išsinuomotus sklypus? Tai paaiškės iki kovo 1-osios. Iki šios datos turėtų būti patvirtintas aprašas, kuriame bus išvardyta, kokios išlaidos ir kaip bus kompensuojamos.

Be to, Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija jau rengia naujas saulės energijos supirkimo kainas, kurios įsigalios šį pavasarį. Neabejojama, kad tarifas bus sumažintas.

„Tarifas keisis, nes sumažėjo kilovatvalandės kaina. Pinga ir pati įranga”, – paaiškino komisijos pirmininko pavaduotojas Danas Janulionis. Šiuo metu už kilovatvalandę saulės energijos valstybė įsipareigojusi mokėti 1,44–1,88 lito.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)