Šią savaitę Strasbūre ir Briuselyje susitikęs su EK energetikos komisaru Güntheriu Oettingeriu ir Energetikos Generalinio direktorato generaliniu direktoriumi Philipu Lowe'u, J. Neverovičius aptarė ir IAE uždarymo klausimus.

Kai kuriems ekspertams teigiant, kad konflikte su „Nukem“ Lietuva turėtų prašyti EK pagalbos, energetikos ministras teigė, kad „yra supratimas, jog IAE uždarymas nėra vien tik Lietuvos problema“.

Ministras tikisi, kad pavyks susitarti ir dėl tolesnio IAE uždarymo darbų finansavimo. Komisijos pateiktame biudžeto projekte buvo numatyta paramą gerokai sumažinti, o ją visiškai nutraukti 2017 metais.

„Skaičiai turėtų paaiškėti vasario mėnesį. Bet mūsų pagrindinis tikslas – įgyvendinti stojimo sutartį, kur parašyta, kad finansavimas turi būti adekvatus. Negali būti nustatytas joks galutinis finansavimo terminas. Su juo tikrai negalime sutikti“, - lrytas.lt tvirtino J.Neverovičius.

Susitikimuose su Komisijos atstovais aptartas ir naujos atominės elektrinės statybos klausimas.

„Manau, šioje srityje turime bendrą matymą“, - lrytas.lt teigė J. Neverovičius.

Kiek anksčiau G.Oettingeris yra teigęs, kad Lietuvai nepastačius naujos elektrinės, šalyje gali būti sunku užtikrinti elektros tiekimo saugumą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)