Darbo partijos ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai balsavo už tai, kad VKEKK pirmininko atlyginimas didėtų, tuo tarpu socialdemokratai teisės akto nepalaikė. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ parlamentarai balsavo skirtingai.

Andrius Kubilius ir Kęstutis Daukšys
„Darbiečiai“ norėjo, kad VKEKK pirmininko alga didėtų iki 4 vidutinių mėnesio darbo užmokesčio dydžio sumos, tai yra iki 8684 litų neatskaičius mokesčių ir nepridėjus priedo už stažą. Komisijos narių alga turėjo kilti iki 3,5 vidutinių mėnesio darbo užmokesčio sumos – tai yra iki 7598 litų iki mokesčių ir be priedų.

Tokias pataisas dar praėjusios kadencijos Seime inicijavo Darbo partijos parlamentaras Kęstutis Daukšys. Tačiau tuo metu jis siekė, kad VKEKK pirmininko alga būtų 6 vidutiniai mėnesio darbo užmokesčiai (arba 12 828 Lt), pavaduotojo – 5,5 vidutinių atlyginimų (11 759 Lt), nario – 5 vidutinių atlyginimų (10 690 Lt).

Klausimą nagrinėjant Seimo komitetams, įstatymo projektas pakito ir atlyginimų didėjimas planuotas kiek mažesnis.

Julius Sabatauskas
Galiausiai socialdemokratai ir konservatoriai ketvirtadienį priėmimo stadijoje užblokavo teisės akto priėmimą. Už projekto priėmimą balsavo 45 Seimo nariai, prieš buvo 19 parlamentarų ir 34 politikai susilaikė.

Socialdemokratas Julius Sabatauskas DELFI teigė, kad projektas nepriimtas dėl to, kad jam daug pastabų turėjo Seimo Teisės departamentas. Maža to, pasak politiko, VKEKK atlyginimų didinimo klausimas nėra didžiausios svarbos uždavinys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)