“Vyriausybė sutiko prašyti pereinamojo laikotarpio EK įrenginiams, kurie teršia aplinką daugiau negu įprasta šildant butus. Mes Vyriausybėje tam pritarėme, nes manome, kad taip būtų palengvinta ekonominė situacija“, - kalbėjo energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius.

Pasak ministro, jei EK leistų taikyti dar papildomų ketverių metų pereinamąjį laikotarpį elektrinėms – šioms būtų ekonomiškai lengviau, todėl jos nebūtų priverstos didinti šildymo sąskaitų taip greitai.

“Pasiūlymas yra tam, kad palengvinti ir neturėti ekonominio sudėtingo neigiamo efekto. O jeigu įmonės yra pasiruošę ir gali, nori investuoti, tai gali daryti. Dabar dar direktyvoje yra numatyta galimybė prašyti pereinamojo laikotarpio, todėl ir prašome. Abejoju, ar atsiras dar ši galimybė prašyti“, - pridėjo ministras.

Energetikos ministras taip pat prasitarė, kad investicijų naštą įmonėms mažinti būtų galima svarstant galimybes dėl ES finansavimo skyrimo įmonėms.

Pranešama, kad galimybe atidėti investicijas į taršą mažinančius įrenginius pasinaudotų „Vilniaus energija“ („Dalkia“ valdoma įmonė), „Litesko“ (Alytuje ir Marijampolėje) bei Kauno termofikacijos elektrinė (valdoma „Gazprom“).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)