Taip PGNiG tikisi sumažinti priklausomybę nuo Rusijos dujų tiekimo. Šiuo metu "PGNiG" perka iš "Gazprom" daugiau nei 60 proc. Lenkijoje suvartojamų dujų.

Šių metų lapkritį Lenkijos finansų ministras Mikolajus Budzanowski pareiškė, kad šalis ateityje norėtų sumažinti priklausomybę nuo gamtinių dujų importo - nuo dabartinių 70 iki 20 proc.

Pagal Lenkijos kompanijos strategiją iki 2014 m. numatoma įsisavinti skalūnų dujų atsargas Lenkijoje, taip pat plėsti verslą užsienyje, - pradėti išteklių gavybą Norvegijos šelfe, vykdyti žvalgybos darbus Libijoje ir Egipte ir tęsti geologinę žvalgybą Pakistane.

2012 m. pavasarį paaiškėjo, kad skalūnų dujų atsargos Lenkijoje siekia ne 5,3 trln. kubinių metrų, kaip kad manyta anksčiau, o tik apie 557 mlrd. kubinių metrų. Bet vėliau ekspertai patikino, kad Lenkijos skalūnų dujos nekonkurencingos lyginant su tradiciniu rusišku žydruoju kuru dėl savo neaukštos kokybės.

Be kita ko, PGNiG ketina keisti pirkimų struktūrą - didinti dalį trumpalaikių ir vidutinės trukmės sutarčių dalį (kaip atsvarą ilgalaikiams kontraktams su "Gazprom").

Per dvejus metus PGNiG tikisi tapti "modernia energetikos kompanija, kuri sugebės sėkmingai dirbti naujomis rinkos sąlygomis", pareiškė PGNiG vadovė Gražyna Piotrowska-Oliwa.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)