Darbo partijai atstovaujantis politikas teigė, kad dėl šio klausimo turi būti tęsiamos derybos, nors didžioji dalis Lietuvos gyventojų referendume ir nepritarė jėgainės statybai.

"Dar kartą reikia sėsti prie derybų stalo, ir čia turėtų kalbėtis ekspertai, kalbėtis specialistai pačiam aukščiausiam lygmeny, ir tiesiog reikia laiko. Negaliu šiandien pasakyti, ar reikia statyti atominę elektrinę, ar nereikia statyti atominės", - žurnalistams Rygoje sakė V.Gedvilas.

Po susitikimo su Latvijos parlamento vadove Solvita Abuoltina surengtoje spaudos konferencijoje V.Gedvilas sakė ją informavęs, kad po referendumo dėl atominės elektrinės buvo sudaryta parlamentinė darbo grupė.

"Aš pristačiau mūsų referendumo rezultatus. Dabartiniu metu yra sudaryta darbo grupė, kuri priims tam tikrus sprendimus, kokiais žingsniais mes eisime į priekį sprendžiant atominės elektrinės statybos klausimus", - teigė V.Gedvilas.

Seimo pirmininkas teigė, kad energetikos klausimus turėtų netrukus aptarti ir abiejų šalių premjerai bei ministrai.

V.Gedvilo teigimu, Lietuvos valdžia iki šiol nepakankamai išaiškino visuomenei elektrinės perspektyvas.

"Jei ta elektrinė naudinga, tai reikėjo sugebėti išaiškinti žmonėms, kad įgautų pasitikėjimą ir prabalsuotų", - sakė politikas.

Spalio 14 dieną prieš atominės elektrinės statybas balsavo 62,68 proc. konsultacinio referendumo dalyvių, už naują jėgainę pasisakė 34,09 proc. rinkėjų. Aktyvumas tuomet siekė 52,6 proc.

Parlamento rinkimus laimėję socialdemokratai žadėjo atsisakyti Visagino atominės elektrinės projekto. Ūkio ministre patvirtina Birutė Vėsaitė praeitą mėnesį pareiškė, kad "tokiai mažai valstybei kaip Lietuva šis projektas yra pernelyg brangus ir rizikingas".

Tačiau Seime registruotame centro kairės Vyriausybės programos projekte neliko nuostatos, numačiusios, kad Visagino atominės elektrinės projektas nebus tęsiamas. Dokumente pažymima, kad bus peržiūrima Nacionalinės energetikos strategija, kurioje bus įvertinamos "ir atominės energetikos perspektyvos".

Preliminariame neoficialiame programos projekte, kurį buvo gavusi BNS naujienų agentūra, buvo įrašyta nuostata, kad atsižvelgiant į patariamojo referendumo rezultatus "16-oji Vyriausybė, vykdydama piliečių išreikštą valią, netęs šio projekto".

Pagal dešiniųjų Vyriausybės projektą, statant 1350 megavatų atominę elektrinę dalyvautų Japonijos korporacija "Hitachi" ir trijų Baltijos šalių energetikos įmonės. Elektrinę ketinta pastatyti iki 2020-2022 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)