Lenkijos finansų ministras Mikolajus Budzanowskis teigia, kad tokių pokyčių pasiekta pasitelkus investicijas į netradicinius dujų šaltinius, skelbia DELFI.lv.

„Rumunijos modelis, kur 80 procentų dujų atkeliauja iš savų šaltinių, o 20 procentų importuojama – tai mūsų konkretus tikslas“, - pažymėjo ministras M. Budzanowskis.

Atsakomybė už šios užduoties realizavimą, kurios terminai neskelbiami, priskirta dujų paieškos licenzijas turinčioms bendrovėms – valstybinei monopolininkei PGNiG bei naftos perdirbimo įmonėms „PKN Orlen“ ir „Lotos“.

„Mes kalbame apie tradicines dujas, skalūnų dujas, bei smiltainių dujas“, - pažymėjo ministras.

Pasitelkusi skalūnines dujas, Lenkija tikisi atsikratyti energetinės priklausomybės nuo Rusijos, iš kurios perka daugiau nei pusę kasmet suvartojamų 15 milijardų kubinių metrų. Vis dėlto kai kurie analitikai šias su skalūnų dujomis susietas lenkų ambicijas vadina nepagrįstomis.

Šiais metais Lenkija įvertino, kad jos skalūnų dujų atsargos sudaro 346-768 milijardus kubinių metrų, kai anksčiau JAV Energetinės informacijos valdyba kalbėjo apie 5,3 trilijono kubinių metrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)