„Lietuvos dujų“ Strateginio vystymo skyriaus viršininkas Saulius Bilys teigė, kad dujų kainos buitiniams vartotojams yra nustatomos pusei metų. „Pinga dėl naftos produktų kainos pokyčių tarptautinėse rinkose ir euro dolerio kurso pokyčių“, - aiškino specialistas.

S. Bilys teigė, kad „Lietuvos dujų“ skaičiavimu dujų kaina iš tiesų galėjo pigti 12 ct už kub. m, tačiau dėl valstybės sprendimo 4 ct nuo kub. m finansuoti suskystintų gamtinių dujų terminalo projektą, galutiniu sprendimu gyventojams dujų kaina mažėja 8 ct.

Tai patvirtino ir VKEKK pirmininkė: „Gamtinių dujų kainoje buitiniams vartotojams liūto dalį sudaro importo kaina, o ji, žinoma, priklauso nuo dviejų didelių parametrų – kiek kainuoja doleris ir tai, kokios yra nustatomos kainos ant sienos. Ar galėjo būti daugiau sumažintos? Taip, galėjo. Tačiau tie 4 centai leidžia sukurti alternatyvą, kuri galimai ateity pakeis visą gamtinių dujų sektoriaus peizažą “, - sakė ji.

Planuojama iš šios papildomos kainos dalies terminalo projektui surinkti 114 mln. Lt: 113,8 mln. Lt bus skirta „Klaipėdos naftai“, o 300 tūkst. Lt administravimo kaštai „Lietuvos dujoms“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)