Į „Lesto“ sostinėje nuvykusi vilnietė Sandra jau iš anksto buvo išsirinkusi, pagal kokį tarifą ji norėtų mokėti už elektrą. Kadangi naujame bute - elektrinė viryklė, o moteris daugiausia elektros išnaudoja naktimis ir savaitgaliais, ji buvo pasiryžusi pasirinkti jai palankesnį dviejų laiko zonų, elektrinės viryklės tarifą, pagal kurį daugiau už elektrą mokama dienomis, o mažiau naktimis ir savaitgaliais.

„Kai klientų aptarnavimo centre darbuotojai pasakiau, kokio tarifo plano noriu, ji informavo, kad šiuo metu „Lesto“ neturi naktinių skaitiklių, todėl kol kas galima įrengti tik tokį, kuriuo bus kaina skaičiuojama pagal vieną laiko zonos tarifą“, - kalbėjo vilnietė.

Pasak jos, darbuotoja pažadėjo, kad sistemoje pasižymės, kad iš tiesų klientė nori dviejų laiko zonų tarifo ir, kai skaitikliai atkeliaus į Lietuvą, jie bus nemokamai permontuoti. „Sakė, kad į Lietuvą jie turėtų atkeliauti po Naujų metų, o per ateinančias penkias dienas bus įmontuotas paprastas skaitiklis“, - prisiminė Sandra.

„Lesto“: skaitiklių turime

„Lesto“ atstovas spaudai Ernestas Naprys DELFI teigė, kad klientui keičiant atsiskaitymo už elektros energiją tarifo planą, įmonė turi pakankamai elektros skaitiklių, kurie tinkami atsiskaityti pagal dviejų laiko zonų tarifo planus.

„Greičiausiai įvyko nesusipratimas, kuomet bendrovės darbuotojai norėjo paaiškinti, kad kliento apsilankymo dieną iš „Lesto“ sandėlių skaitikliai buvo nepristatyti į Vilniaus klientų aptarnavimo centrą, dėl to skaitiklis negalėjo operatyviai būti pakeistas tinkamu“, - kalbėjo bendrovės darbuotojas.

E. Naprys teigė, kad klientams, norintiems pasikeisti elektros skaitiklius, jie keičiami nemokamai ir nereikia iš naujo pasirašyti elektros energijos pirkimo-pardavimo sutarties.

„Visos sąnaudos, susijusios su skaitiklių aptarnavimu ir keitimu, yra įtrauktos į bendrą elektros energijos tiekimo tarifą ir papildomai vartotojams skaitiklių keitimas ar aptarnavimas nekainuoja“, - patikino „Lesto“ atstovas spaudai.

„Lesto“ klientai keisti tarifus turi galimybę ne dažniau kaip vieną kartą per 12 mėnesių arba pasikeitus tarifų įkainiams.

E. Naprys teigė, kad tarifas, kurį naudingiau pasirinkti klientui, priklauso nuo gyventojo elektros naudojimo ypatumų: „Jeigu daugiau elektros energijos suvartojama naktimis (23 val. iki 7 val., vasaros metu nuo 24 val. iki 8 val.) ir savaitgaliais (šeštadieniais ir sekmadieniais visą parą) tuomet yra naudinga įrengti dviejų laiko zonų elektros apskaitos prietaisą ir atsisakyti vienos laiko zonos tarifų“.

„Lesto“ duomenimis, 71 proc. buitinių elektros vartotojų šiuo metu yra pasirinkę vienos laiko zonos „Standartinį“ tarifą. Pagal dviejų laiko zonų „Standartinį“ tarifą už elektrą moką maždaug 13 proc. elektros vartotojų. Apie 7 proc. namų ūkių atsiskaito pagal „Elektrinių viryklių“ vienos laiko zonos tarifo planą.

DELFI primena, kad šiuo metu „Lesto“ siūlo penkių tipų vienos ir dviejų laiko zonų tarifų planus: „Standartinis“, „Elektrinės viryklės“, „12 000 kWh”, „Namai“ ir „Namai plius“.

Planais „Namai“ ir „Namai plius“ yra skirti privatiems elektros energijos vartotojams, kurie per metus sunaudoja daugiau nei 2750 kWh, pasirinkus šiuos tarifus kas mėnesį mokama papildomai 10 arba 20 Lt, priklausomai nuo tarifo plano.

„Elektrinės viryklės“ planą galima pasirinkti tiems klientams, kurių namuose įrengta elektrinė viryklė, prijungta prie nustatytus techninius reikalavimus atitinkančio vidaus elektros tinklo.

„12 000 kWh” planas siūlomas klientams, kurie per metus sumoka už 12 000 ir daugiau kWh.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)