"Nuo pat Visagino atominės elektrinės projekto vystymo pradžios, svarstant Seime visus įstatymus - labai aiškiai sakėme, kad jeigu nestatysime savo elektrinės, tai mūsų pinigai, mūsų gyventojų, vartotojų pinigai, kuriuos mokame už importuojamą elektrą bus panaudoti tam, kad būtų statoma atominė elektrinė Kaliningrade. Tai nenuostabu, kad rusai tuo džiaugiasi. Bet aš čia nematyčiau jokio džiaugsmo mums patiems", - antradienį interviu Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.

Taip jis reagavo į Rusijos parlamento žemutinių rūmų (Valstybės Dūmos) komiteto pirmininko pavaduotojo Valerijaus Jazevo pareiškimą, jog realiausio kandidato į Lietuvos premjerus Algirdo Butkevičiaus teiginiai apie stabdomą Visagino atominės elektrinės projektą suteikia papildomų perspektyvų būsimai Baltijos atominei elektrinei Kaliningrade.

"Todėl raginu dar ir dar kartą visas partijas ir būsimą valdžią labai atsakingai svarstyti ilgalaikę Lietuvos nepriklausomybės strategijos įgyvendinimo taktiką, šioje vietoje nesielgti taip, kad tai galų gale būtų absoliučiai nenaudinga mums, gyvenantiems čia, Lietuvoje", - sakė A.Kubilius.

Praėjusią savaitę A.Butkevičius pareiškė, kad konservatorių pradėtas VAE projektas, kurio referendume nepalaikė šalies gyventojai, nebus įgyvendinamas. Drauge A.Butkevičius pridūrė: "Mes nesame prieš atominę energetiką".

Baltijos AE projektas pradėtas įgyvendinti praėjusių metų pabaigoje. Skelbta, kad pirmasis jos blokas turėtų pradėti veikti 2016-2017 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (539)