„BOD Group" su partneriais "Baltic Solar Energy" ir "ViaSolis" nusprendė atsisakyti standartinių saulės modulių ir investuoja į stiklas-stiklas modulių, integruojamų į pastatų fasadus bei stogus, gamybą.

Pasak "BOD Group" vadovo Vidmanto Janulevičiaus, jų planuojami gaminti moduliai išskirtiniai ne tik ilgaamžiškumu, jie unikalūs ir tuo, kad yra "du viename" - tiesiogiai integruojami į pastatų fasadus bei stogus, yra naudojami vietoj apdailos plokščių bei stogo dangos - čerpių ir pan."

Visorių informacinių technologijų centre baigiama statyti 28,8 tūkst. kvadratinių metrų ploto "BOD Group" gamykla bus apšildoma geoterminiu šildymu. Visiškai ekologiška bus ir čia gaminama produkcija - 99 proc. nusidėvėjusių saulės modulių medžiagų tiks naujai produkcijai gaminti.

Pasak V. Janulevičiaus, nors saulės energijos modulių gamyba Lietuvoje - dar visiškai nauja sritis, problemų dėl kvalifikuotų kadrų neturėtų kilti: prieš 2 metus "BOD Group" iniciatyva Vilniaus Gedimino technikos universitete buvo sudaryta speciali 24 gabių studentų grupė, kuri gilinasi į saulės energetiką.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)