Žiniasklaidos duomenimis, oficialiai apie „Gazprom“ ir „PGNiG“ susitarimą bus pranešta po lapkričio 6 d.

Verslo spaudos šaltiniai tvirtina, kad šalys susitarė pakeisti formulę, pagal kurią skaičiuojama tiekiamų dujų kaina. Kaip rašo Cire.pl, rusiškų dujų kaina nuo dabartinių 550 dolerių (1 485 Lt) už 1 000 kubinių metrų sumažės iki 450 dolerių (1215 Lt). Lenkai kasmet sutaupys iki 3 mlrd. zlotų (2,5 mlrd. Lt).

„Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Medvedevas patvirtino agentūrai ITAR-TASS, kad derybose dėl dujų šalys „rado abiem pusėms priimtiną rusiškų dujų kainos koregavimo mechanizmą, kuris lanksčiai atspindi tam tikrus pokyčius Lenkijos ir Europos dujų rinkoje“. Po susitarimo „Gazprom“ galės baigti teisminį procesą su „PGNiG“ Stokholmo arbitražo teisme.

Lenkijai reikės apie 14 mlrd. kubinių metrų dujų per metus, iš jų apie 10 mlrd. lenkai perka iš rusų. Esamose sutartyse dėl dujų kuro kainos Lenkijai susietos su naftos kaina ir skaičiuojamos doleriais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)