Prezidentas negali kritikos reikalavimui ketvirtadalį dujų pirkti iš SGD.

„Nors deklaruojama, kad Lietuvoje sukurta laisva gamtinių dujų birža, šis įstatymas, įpareigojantis absoliučiai visus vartotojus - tiek gyventojus, tiek verslo subjektus - pirkti iš būsimojo SGD terminalo dujas, rodo, kad viena monopolija, tai yra "Gazprom", keičiama dviem monopolijomis: "Gazprom" ir lietuviška privačia kompanija (kadangi "Klaipėdos nafta" yra privati kompanija)”, - kalba A. Laurinaitis.

Pasak jo, tikrai nėra „kiekvienas objektas turi turėti prasmę, ir jeigu jo atsiradimas nužudys privačias kompanijas, o dešimtys tūkstančių darbuotojų atsidurs gatvėje, valstybė apie tai turėtų susimąstyti.”

Todėl „Achema” ir kreipėsi į Europos Komisiją, prašydama pradėti tyrimą dėl reikalavimo dalį dujų pirkti iš SGD.

Prezidentas pripažino, kad koncernas ir toliau vysto savo dujų terminalo projektą. Šiuo metu rengiamos studijos dėl projekto pratęsimo arba atnaujinimo.

„Ir nors atskiros ministerijos ar įstaigos mums, kaip privačiai kompanijai, kelia kitokias sąlygas bei reikalavimus negu valstybiniam terminalui, yra tikimybė, kad projektą vykdysime. Dujos yra "Achemos" išgyvenimo klausimas, ir mes padarysime viską, kad bendrovė galėtų dirbti”, - „Lietuvos žinioms” sakė A. Laurinaitis.

Pasak jo, įmonė turi „kontaktus bei pasiūlymus dėl bendrų (SGD) projektų įgyvendinimo tiek Latvijoje, tiek Estijoje.”

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)