Dėl vėjo jėgainių statybos priimta 21 atranka. Daugiausia vėjo jėgainių - net 16 planuojama statyti Pakruojo rajone. Beveik dviejų hektarų sklype Toliočių kaime, Šiaulių kaimiškojoje seniūnijoje, 70 metrų atstumu nuo magistralinio kelio Šiauliai-Palanga, bus statomas penkiolikos mažųjų - 30 kilovatų galios - saulės elektrinių parkas.

Saulės jėgainių aukštis nuo žemės paviršiaus sieks apie 3 metrus, vienos saulės elektrinės užimamas plotas žemės paviršiuje - apie 200 kvadratinių metrų.

„Nemanykite, kad saulės elektrines statome iš altruistinių paskatų ar dėl to, kad ši energija švari. Sakau atvirai - mes, kaip ir kiti statytojai, siekiame pelno",- neslėpė verslininkas Gintautas Jankaitis.

Jis beveik dviejų hektraų sklype Gervėnų kaime, Bubių seniūnijoje, kartu su kitu verslininku Raimundu Žiuraičiu organizuoja dvidešimties saulės elektrinių statybą.

Verslininkas neabejojo, kad elektrines statys ir tuo atveju, jei „pavėluos į traukinį“ ir šiemet iš Energetikos ministerijos negaus leidimo. Įstatymas garantuoja, kad šiemet leidimus gavę mažųjų saulės elektrinių plėtotojai už į pastatus integruotos mažo galingumo saulės jėgainės kilovatvalandę elektros (kWh) gaus po 1,80 lito, neintegruotos – po 1,44 lito.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)