Pasak jo, per mėnesį nuo patariamojo referendumo rezultatų paskelbimo Seime šiuo klausimu turi būti priimtas sprendimas, todėl teiginiai, kad šis klausimas bus paliktas kitam Seimui, yra nesolidūs.

„Pagal įstatymą, atrodo, per mėnesį nuo patariamojo referendumo paskelbimo Seime turi tuo klausimu būti priimtas sprendimas. Vadinasi, dar dabartiniame Seime. Taškas. Net nesolidu kalbėti (kaip kai kas sako), kad šis klausimas bus paliktas kitam Seimui. Bet jei Seimas negerbia teisės, tai jos ir nėra. Tada tokia ir valstybė“, - konferencijoje sakė teisininkas.

Kad referendumas pridarys bėdų būsimai valdžiai, yra kalbėjęs premjeras Andrius Kubilius, kurio teigimu, būsimos Vyriausybės turės galvoti, kaip tęsti projektą.

„Būsimos vyriausybės turės kalbėtis (…), elektrinė yra pigiausia alternatyva apsirūpinti savo elektra, tai būsimos vyriausybės turės atsakyti į klausimą, ar tokia alternatyva yra paliekama Lietuvos gyventojams pasinaudoti, ar jos atsisakoma vardan žymiai brangesnių alternatyvų“, - yra sakęs A. Kubilius, paaiškėjus, jog gyventojai elektrinei referendume tarė „ne“.

„Noriu priminti, kad tai patariamasis referendumas, kurio organizavimas, mūsų manymu, nebuvo reikalingas. Be abejo, būsimosios vyriausybės turės iš tikrųjų galvoti, kaip šį projektą tęsti. Kaip tenka girdėti iš partijų vadovų, kurie sėkmingai pasirodė rinkimuose – ar tai būtų Darbo partija, ar socialdemokratai (mūsų poziciją jūs žinote jau seniai) – niekas nepasako, kad šio projekto toliau nebevykdys. Tik akivaizdu, kad žmonių buvo klausiama dar pradinėje stadijoje, dar neturint skaičių, tai dalis žmonių gal negalėjo būti tinkamai informuoti“, - po referendumo kalbėjo A. Kubilius

Tačiau E. Kūris sako, kad nors referendumas buvo klaida, dabar nusispjauti į rinkėjų valią, negalima.

„Seimas turi priimti sprendimą. Ir jam nebus lengva. Bet nusispjauti į rinkėjų valią, numoti ranka, esą nieko neįvyko, negalima“, - teigė teisės profesorius.

DELFI primena, kad patariamajame referendume 62,8 proc. rinkėjų atominei elektrinei pasakė „ne“ ir tik 34,09 proc. tarė „taip“. Referendume dalyvavo 52,8 proc. rinkėjų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (702)