„Matome, kad saulės jėgainių Lietuvoje statoma vis daugiau, todėl pasiūlėme jų savininkams pasirūpinti investicijomis – apdrausti saulės jėgainę. <…> Saulės elektrines ir jų dalis draudžiame atkūrimo verte, tai reiškia, kad išmokos užteks įsigyti naują ar atkurti draudžiamojo įvykio metu sugadintą turtą“, – teigia Lietuvos draudimo“ Verslo rizikos skyriaus vadovas Arūnas Raziūnas.

Bendrovė siūlo drausti saulės jėgaines ir jų dalis, pavyzdžiui, saulės modulius, inverterius (srovės keitiklius), tvirtinimo bei pozicionavimo sistemas, apsaugos sistemas. Saulės jėgainės ir jų dalys draudžiamos nuo ugnies, gamtos stichijų sukeltos žalos, o taip pat nuo vagysčių.

Primename, kad saulės jėgainių bumą sukėlė supirkimo elektros tarifai, kurie yra tris kartus didesni nei vidutinė elektros kainą vartotojams. Šiuo metu Lietuvoje saulės energiją gamina 82 gamintojai.

Per pirmus devynis mėnesius Energetikos ministerija suteikė 626 leidimus saulės elektrinėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)