Tokių nelaimių, kai ruošiant šildymo sistemas šaltajam sezonui dėl bandymų metu padidėjusio slėgio vanduo išsilieja ir apgadina gyventojų turtą, kelerius praėjusius metus vidutiniškai įvyko 10 proc. daugiau nei kitais metų mėnesiais.

„Paprastai prieš įjungiant šildymą daugiabučiame name profilaktiškai tikrinama ne tik šilumos trasa, bet ir name esančių šilumos sistemų būklė. Pastebime, kad tokių bandymų metu ne taip jau retai pasitaiko atvejų, kai prakiūra radiatorius ar vamzdis, neatlaiko sujungimo detalės, ventiliai ir vanduo užpila patalpas. Tokios avarijos padariniai gali turėti brangiai kainuojančių pasekmių. Būtent todėl gyventojams, gavus pranešimą apie numatomus atlikti profilaktinius šildymo sistemos bandymus, rekomenduojame pasilikti namuose ir esant reikalui pasirūpinti, kad įvykus avarijai, vanduo neužpiltų turimo turto ir nepridarytų dar daugiau žalos”, - kalbėjo BTA Turto draudimo vadovaujančioji specialistė Dalia Strazdienė.

Specialistės teigimu, vandentiekio avarijos yra dažniausiai nutinkančios nelaimės daugiabučiuose. Be to, D.Strazdienė atkreipia dėmesį, kad šildymo sezono pradžioje fiksuojama ir daugiau gaisrų gyvenamuosiuose namuose. Individualių namų savininkai taip pat turi pasirūpinti savo namų saugumu – patikrinti sistemas, išsivalyti kaminus, nubalinti juos. „Jei vanduo tik apgadina turtą, tai ugnis jį suniokoja visiškai”, - kalbėjo D.Strazdienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)