Penktadaliu atpigęs šildymas. Tuo šį sezoną džiaugsis trisdešimt kilometrų nuo sostinės nutolęs Vievis (Elektrėnų sav.). Mat šalia šio miesto – Kazokiškių sąvartynas. Jame 75 procentai atvežamų šiukšlių – iš Vilniaus.

Vievis šildysis sąvartyno dujomis – tuo Vilnius taip ir nesugebėjo pasinaudoti, nors miestui šios idėjos įgyvendinimas būtų nieko nekainavęs.


Vievį greitai apskriejo žinia, kad šią savaitę nuo katilinės Vilniaus gatvėje link sąvartyno, esančio 5 kilometrai nuo miesto, pradėtas kloti vamzdis. Netrukus į katilinės teritoriją bus atvežtas jūrinis konteineris. Jame bus įrengta kogeneracinė jėgainė. Ją ir dabartinę katilinę sujungs du vamzdžiai.

Tiesa, vien sąvartyno dujomis nuo šildymo sezono pradžios Vievis dar nebus šildomas – vyks derinimo darbai. Bet viską suderinus Vieviui pagaminamos šilumos bus net per daug.

Jei būtų arčiau, parduotų Vilniui, tačiau sostinė per toli, todėl turbūt teks tiekti Elektrėnams. Juolab kad vamzdžiai į energetikų miestą jau yra, nes dabar Vieviui šilumą tiekia Lietuvos elektrinė. Kol kas sutartis dėl dujų gavybos iš šiukšlyno sudaryta 22 metams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)