„Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Grynai dėl „Vilniaus energijos“ vadovų veiksmų“, - DELFI sakė K. Jucevičius.

Pasiteiravus, kokio rango šilumininkai yra šio tyrimo objektai, FNTT vadovas teigė, kad tai „patys aukščiausi vadovai“, tačiau konkrečių pavardžių neįvardijo.

„Bet šiai dienai įtarimai dar niekam nepareikšti“, - pridūrė K. Jucevičius.

Jis taip pat nurodė, kad tyrime figūruoja dar dvi įmonės – „Dalkia Lietuva“ ir „Bionovus“. Esą tyrimas taip pat atliekamas šiose įmonėse vadovaujančias pareigas užimančių asmenų atžvilgiu.

Anot K. Jucevičius, FNTT pavyko nustatyti, kiek pelno iš „Vilniaus energijai“ tiekiamo biokuro uždirbo „Bionovus“.

„UAB „Bionovus“, perparduodama biokurą „Vilniaus energijai“, vien tiktai per 2007-2011 m. uždirbo 53 mln. Lt pelno. Grynojo pelno. Tas pelnas – žinote, kas jį sumokėjo. Sumokėjo Vilniaus miesto šilumos vartotojai“, - sakė pašnekovas.

Kada byla galėtų pasiekti teismą, FNTT vadovas neprognozuoja.

„Vilniaus energija“: tai eilinis bandymas kriminalizuoti biokuro verslą

„Vilniaus energijos“ ir „Icor“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas teigė, kad FNTT direktoriaus paskelbtą informaciją laiko bandymu kriminalizuoti biokuro verslą.

„Mes tai vertiname kaip eilinį bandymą kriminalizuoti biokuro verslą Lietuvoje, taip toliau tiesiant kelius brangių gamtinių dujų naudojimui, - sakė jis. - Šiuo metu Lietuva yra kryžkelėje: kurį kelią rinktis – vietinio biokuro ar toliau importuoti brangias gamtines dujas. Taip pat vertiname tai, kaip priešrinkiminį politikavimą“.

N. Mikalajūnas paminėjo, kad šilumos tiekėjai negali pirkti biokuro didesne kaina nei vidutinė rinkos.

„Svarbu pažymėti, kad biokuro kainą Lietuvoje nustato Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) ir ją skelbia savo tinklalapyje, todėl yra neįmanoma, kad šilumos tiekimo įmonės pirktų biokurą didesne kaina nei nustatyta vidutinė rinkos kaina“, - tikino įmonių atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (472)