"Pagal tai, kiek skiriama finansavimo, pinigų, įgyvendiname Ignalinos atominės elektrinės uždarymo projektą. Jei tų pinigų bus skirta mažiau, tai reiškia, kad uždarymo procesai tęsis ilgiau", - Žinių radijui sakė A.Kubilius.

Jis pabrėžė, kad Lietuvai įsipareigojus uždaryti atominę elektrinę, ES įsipareigojo adekvačiai finansuoti uždarymo darbus, pripažinusi, kad tai būtų nepakeliama vienai Lietuvai.

Premjeras sakė, kad Lietuvos Vyriausybės, kaip ir ES institucijų, netenkina uždarymo projektų tempai, tačiau jis pabrėžė, kad "procesų valdyme dalyvauja ne tik Lietuva, bet ir ES institucijos bei Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas". "Gal kartais dėl to, kad tų prižiūrėtojų yra ne vienas, kenčia procesų valdymo efektyvumas", - sakė A.Kubilius.

Naujame ES biudžete nuo 2014 metų Europos Komisija Ignalinos atominės elektrinės uždarymo darbams siūlo skirti kiek daugiau nei 200 milijonų eurų - gerokai mažiau, nei prašė Lietuva. Lietuvos taip pat netenkina Europos Komisijos pasiūlymas nustatyti galutinį finansavimo terminą.

Ignalinos atominės elektrinės uždarymas buvo viena iš sąlygų Lietuvos priėmimui į ES.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)