Asociacijos prezidentui adresuotame rašte, kurį pasirašo „Fortum Heat Lietuva” generalinis direktorius Vitalijus Žuta, nurodoma, kad tokia iniciatyva bendrovei nepriimta ir ji nuo jos atsiriboja.

„Manome, kad sprendimus, susijusius su tuo, kokį kurą naudoti, turi priimti savivaldybės kartu šilumos tiekimo įmonėmis. Kiekvienu atveju turi būti sprendžiama, kuris variantas yra naudingesnis. Negali būti referendumu sprendžiama, kokį kurą reikėtų naudoti, juo labiau formuluojant referendumo klausimą taip, kaip yra siūloma”, rašoma dokumente.

Bendrovė teigia, kad niekas nederino su ja šio klausimo, o referendumas yra “visiškai nereikalingas, perteklinis, trukdantis nuosekliai alternatyvios energetikos plėtrai”. Esą visi tikslai išdėstyti Nacionalinėje energetikos strategijoje, todėl biokuro klausimas tik dubliuoja ją.

„Fortum Heat Lietuva” šildo Joniškį, Švenčionis, taip pat statoma termofikacinė elektrinė Klaipėdoje. Planuojamos ir elektrinės Kaune bei Vilniuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)