„Dabar „Gazprom“ informaciją apie savo veiklą teiks tik iš anksto suderinusi su įgaliotu organu. Kainų politikos pokyčius reikės taip pat suderinti su įgaliotu organu", - pažymėjo S.Kuprijanovas.

Paklaustas, kas bus, jeigu nuolaidos galbūt atneš ekonominių nuostolių Rusijai, S.Kuprijanovas atsakė: „Vadinasi, tokiu atveju nuolaidų nebus".

S.Kuprijanovas taip pat pakomentavo antradienį Rusijos prezidento Vladimiro Putino pasirašytą įstatymą dėl Rusijos interesų gynimo Rusijos juridiniams asmenims vykdant užsienio ekonomikos veiklą.

Pasak jo, pasirašytas dokumentas „tiesiogiai reguliuoja tokias situacijas kaip pernai vykdytos kratos „Gazprom“ „dukteryse" (pavaldžiose įmonėse) ir Europos Komisijos pradėtas antimonopolinis tyrimas „Gazprom“ atžvilgiu.

„Savo ruožtu „Gazprom“ norėtų pažymėti, kad mus stebina praėjusią savaitę Europos Komisijos paskelbtas pareiškimas apie „Gazprom“ veiklos Europos rinkose tyrimo procedūrą, - sakė S.Kuprijanovas. - Mes galime tik dar kartą pažymėti, kad „Gazprom“ visada laikosi įstatymų šalyse, kuriose vykdo savo veiklą".

„Dujų tiekimo Europai istorija siekia daugiau kaip 40 metų, ir nebuvo tokio atvejo, kad problema nebūtų išspręsta dvišalių derybų būdu", - pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)