283 litai už 11,04 kubinio metro karšto vandens. 270 litų už 10,75 kubinio metro vandens. Tokiomis birželio ir liepos mėnesių sąskaitomis S.Stanevičiaus gatvėje gyvenantį Juozą Badarą šiurpino bendrovė „Vilniaus energija”.

Sąžiningai karšto vandens apskaitos prietaiso rodmenis deklaravusį ir atsiskaičiusį vilnietį energetikai milžiniškomis sąskaitomis nubaudė už tai, kad jis atostogavo ir nebuvo namuose.

Jo namuose įrengtas senas karšto vandens skaitiklis rodė, kad vasaros mėnesiais keturis dešimtmečius auditoriumi dirbantis vyras suvartojo po 2–3 kubinius metrus vandens.

Atėję pakeisti prietaiso nauju ir neradę gyventojo namuose „Vilniaus energijos” atstovai žaibiškai pradėjo taikyti normatyvą. Dienos norma vienam žmogui – 0,092 kubinio metro.

„Ar galima taip tyčiotis iš žmogaus? S.Stanevičiaus gatvėje gyvenu jau 24 metus, kiekvieną mėnesį deklaruoju skaitiklio rodmenis, moku už karštą vandenį, o jie man tokias sąskaitas atsiuntė. Galima pamanyti, kad kasdien baseine maudausi. Aš juk tiek net už šildymą nemoku”, – „Lietuvos rytui“ liejo apmaudą J.Badaras.

S.Stanevičiaus gatvės daugiabutyje karšto vandens skaitikliai keičiami nuo kovo 15-osios. Anot „Vilniaus energijos” atstovo Arūno Ganiprausko, prieš pradedant jų įrengimą apie būsimus darbus buvo informuotas namo administratorius ir gyventojai.

„Kartais pasitaiko, kad keičiant skaitiklius nepavyksta patekti į kai kuriuos butus, todėl „Vilniaus energija” gegužės 3 dieną išsiuntė šių butų savininkams prašymus sudaryti sąlygas pakeisti apskaitos prietaisus arba nuo birželio mėnesio bus pradedamas taikyti teisės aktuose nustatytas normatyvas”, – aiškino A.Ganiprauskas.

J.Badaras tikino jokio pranešimo negavęs: „Vilniaus energijos” prašiau parodyti dokumentus, kuriuose būtų užfiksuota, kada įmonės atstovai manęs nesurado namuose, kokius pranešimus man siuntė. Bet nieko nepešiau.”

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (434)