Iš viso bendrovė tikisi parduoti vertybinių poierių už 50 mln. latų (247,9 mln. Lt), pranešė „Latvenergo“ atstovė spaudai Ivita Biderė.

Rinkoje gautos lėšos bus panaudotos investiciniams elektros energijos gamybos, skirstymo ir perdavimo tinklų projektams. Iki šiol „Latvenergo“ finansavo ilgalaikę kapitalo investicijų programą ne tik iš savo lėšų, bet ir iš banko paskolų.

„Sprendimas įeiti į kapitalo rinką – bendrovės stabilumo ir brandumo patikrinimas. Obligacijos pateikiamos į rinką tada, kai potencialūs investuotojai užtikrinti dėl jos stabilumo, reputacijos ir konkurencingumo. Vystydamasi „Latvenergo“ pasiekė aukšto įvertinimo, todėl esame įsitikinę, kad investuotojai domėsis ir įsigys obligacijų“, – sakė „Latvenergo“ vadovas Aris Žiguras.

2011 m. „Latvenergo“ kapitalo investicijos sudarė 198 mln. latų (981,8 mln. Lt). Tokios pačios apimtys planuojamos ir ateinantiems metams.

„Latvenergo“ yra viena iš bendrovių, kurios planuoja dalyvauti statant Visagino atominę elektrinę. Numatoma, kad naujosios atominės elektrinės akcijas pasiskirstys regioniniai partneriai: Lietuvos bendrovei „Visagino atominė elektrinė“ teks 38 proc. akcijų, Latvijos „Latvenergo“ - 20 proc., o Estijos „Eesti energia“ - 22 proc. Strateginis investuotojas „Hitachi“ planuoja turėti 20 proc. akcijų.

Manoma, kad Latvijos energetikos bendrovės obligacijomis susidomės ne tik gyventojai ir įmonės, bet ir pensijų fondai, investuotojai iš kitų Europos šalių.

Obligacijos bus įtrauktos į Baltijos biržos "NASDAQ OMX" skolos vertybinių popierių sąrašą. „Latvenergo“ obligacijų neplanuojama konvertuoti į akcijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)