Panašiai į gyventojų nusiskundimus reagavo ir šilumos tiekėja bendrovė "Kaišiadorių šiluma", kurios 99,9 proc. akcijų priklauso Kaišiadorių savivaldybei.

Vyras pradėjo radiatoriaus skleidžiamą šilumą kas valandą matuoti termometru ir rodmenis rašytis į bloknotą. Taip po kelių dienų nustatė, kad dieną radiatoriaus šiluma - 38 laipsniai, o vidurnaktį ar antrą valandą nakties temperatūra staiga šokteli iki 48 laipsnių. Apie penktą ryto temperatūra vėl nukrisdavo iki 38 laipsnių.

Pasirodo, dar 1998 metais Kaišiadorių daugiabučiuose buvo įrengti karšto vandens šildytuvai, cirkuliaciniai siurbliai ir matavimo prietaisai. Tie įrenginiai veikia taip, kad karštas vanduo gaminamas iki 23 valandos, paskui vandens cirkuliavimas išsijungia iki 5 valandos ryto.

"Naktį, kai vanduo nebešildomas, reguliatorius savaime atsidaro ir leidžia didžiulį kiekį 45-50 laipsnių vandens į namo šildymo sistemą. Momentinės šilumos energijos sąnaudos kelias valandas kyla nuo 30 iki 200 kilovatvalandžių. Vien mūsų keturių kambarių butui per mėnesį papildomai "prisukdavo" apie 25 proc. šilumos energijos", - tvirtino Rūta.

Degučiams su namo administratoriaus darbuotojais pavyko rasti ir šio keisto reiškinio "kaltininką" - ne vietoje privirintą vamzdį. Įsitikinę, kad vamzdis - kaip apendiksas - neatlieka jokios naudingos funkcijos, administratoriaus darbuotojai jį nupjovė ir privirino ten, kur jam ir dera būti pagal schemą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)