„Derybos laukia dar didelės apimties“, - primena premjeras. Pasak A. Kubiliaus, didelis žingsnis VAE projekte buvo Seimo priimti ir prezidentės patvirtinti reikalingi įstatymai.

Paklaustas dėl Lenkijos galimo grįžimo į derybas dėl bendradarbiavimo naujos atominės elektrinės projekte, premjeras tikino, kad visi partneriai yra svarbūs ir Lenkijai yra pranešta, kad „projektas yra atviras šalies dalyvavimui“.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas teigė, kad kitą savaitę kaip tik planuoja vizitą į Lenkiją, kur bus aptariami energetikos klausimai. „Mes kalbėsime apie platų bendradarbiavimą energetikos srityje (elektros, dujų jungtys). Turime dar plačiau kalbėtis, santykiai energetikos srityje su Lenkija yra geri. Dar kartą priminsime, kad visi keliai dalyvauti šiame projekte (red. VAE) yra atviri“, - sakė ministras.

Paklaustas, ar prie projekto prisijungus Lenkijai nesumažėtų Lietuvos, kaip akcininkės, dalis projekte, A. Sekmokas nurodė, kad įstatymuose yra įtvirtinta, kad Lietuvos dalis projekte negali būti mažesnė nei 34 proc.

DELFI primena, kad Visagino atominės elektrinės statyba galėtų būti baigta 2020-2022 m. Planuojama, kad Latvijos energetikos įmonei „Latvenergo“ gali atitekti 20 proc. akcijų, Estijai – 22 proc., Lietuvai – 38 proc., o strateginiam investuotojui Japonijos “Hitachi” - 20 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)