Tokius apklausos duomenis pirmadienį skelbia savaitraštis "Veidas".

Kartu respondentų buvo teiraujamasi, ar jie pirktų naujos atominės elektrinės akcijų, jei būtų pasiūlyta tokia galimybė. Paaiškėjo, kad Visagino AE akcijų įsigytų net 27,4 proc. apklaustųjų, o tai 9 proc. daugiau nei pasisakančiųjų už naujos elektrinės statybą kartu su japonų korporacija „Hitachi".

Į klausimą, ar dabartinėmis aplinkybėmis esate už naujos elektrinės statybą, tvirtą "taip" pasakė 18,8 proc. apklausos dalyvių, tačiau beveik tiek pat - 18,4 proc. pareiškė, kad turi per mažai informacijos, kad galėtų pareikšti kategorišką nuomonę. 53,2 proc. apklaustųjų teigė esantys prieš elektrinės statybą, nuo bet kokio susilaikė 4 9 proc. respondentų.

Naujos atominės elektrinės akcijų, jei būtų pasiūlyta tokia galimybė, teigė pirktų 27,4 proc. respondentų, nepirktų - 54,6 proc. apklausoje dalyvavusių didmiesčių gyventojų. Nežinantys, kaip pasielgtų prisipažino 17,6 proc. apklaustųjų.

"Veido" užsakymu rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės "Prime consulting" gegužės 14-16 dienomis apklausė 500 didžiųjų miestų gyventojų apklausą

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)