Nauja įmonė, kurios generaliniu direktoriumi paskirtas 28-erių teisininkas Mantas Burokas, Registrų centre užregistruota trečiadienį, BNS pranešė centro atstovas Aidas Petrošius. Įmonės įstatinis kapitalas yra 10 tūkst. litų, 100 proc. jo valdo VAE.

M.Burokas, be to, yra bendrovės "Visagino energetikos remontas" valdybos narys, jis yra dirbęs bendrovėje "Lietuvos energija".

VAE atstovas Sigitas Baltuška anksčiau BNS sakė, kad įmonė įkurta nacionalinio investuotojo teisėms ir pareigoms įgyvendinti.

Jei Seimas pritars įstatymų pataisoms ir naujos atominės elektrinės koncesijos sutarčiai, vėliausiai birželio 28-ąją planuojama pasirašyti sutartį su Japonijos korporacija "Hitachi" dėl didžiausio per šalies istoriją - maždaug 16-18 mlrd. litų vertės - energetikos projekto. Iki to laiko turėtų būti įsteigta ir projekto įgyvendinimo bendrovė.

Strateginis investuotojas - "Hitachi" turėtų valdyti 20 proc., Lietuva - 38 proc., Latvija - 20 proc., o Estijai - 22 proc. būsimos bendros įmonės akcijų. Tikėtina, kad pradžioje joje bus tik 2 akcininkai - "VAE SPB" ir „Hitachi“, o Latvijos "Latvenergo" ir Estijos "Eesti energia" prisijungtų vėliau.

Jei prisijungtų ir Lenkija, proporcijos galėtų keistis. Teigiama, kad VAE projekto vertė dabartinėmis kainomis gali siekti iki 5 mlrd. eurų (17,3 mlrd. litų), o įskaitant prognozuojamas palūkanas, infliaciją bei investicijų vertės pokyčius del valiutų kursų svyravimo – apie 6,8 mlrd. eurų (23,5 mln. litų).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)