Planuojama, kad, jei Visagino atominę bus apsispręsta statyti, ji darbą pradės 2020-2022 m.

„Į Lietuvą, ir ypač į mūsų regioną, į Ignalinos atominės regioną, į kurį įeina Ignalina, Zarasai ir Visaginas, ateina 10-14 mlrd. litų investicijos. Tai yra tikrai didžiuliai pinigai, - sakė D. Štraupaitė. - Tai yra Lietuvos ateitis, Lietuvos ūkis, Lietuvos perspektyva ir, manau, kad Visaginui tai bus kompensacija už Ignalinos atominės uždarymą pirmą laiko. Ignalinos atominė elektrinė turėjo veikti iki 2020 m., bet kadangi ją uždarė 2009 m., tai mums naujos Visagino elektrinės statyba yra tikrai kompensacija už tai, ką mes jau esame praradę.“

Visagino savivaldybės mere dėkojo ministrų komandai, dirbusiai prie energetinių projektų.

„Labai didelis dėkui energetikos ministrui ir finansų ministrei, kuri, žinokite, mus auklėjo kiekvieną posėdį, nes pinigai yra labai svarbu ir buvo skaičiuota labai išsamiai ir išradingai buvo ieškoma variantų“, - atviravo mere.

Skelbta, jog elektrinėje vykdomos gamybos sąnaudos sudarys po 7 – 10 ct už kilovatvalandę, tačiau dar 10- 15 ct už kilovatvalandę kainuos paskolų statyboms aptarnavimas. Numatoma, kad paskolos bus visiškai grąžintos per 18 metų, iki 2038-2040 metų.

Koncesijos sutartyje numatoma, kad Lietuvos investuotojas valdys 38 proc. visų naujos planuojamos elektrinės bendrovės akcijų, strateginis investuotojas - 20 proc., Latvijos "Latvenergo" 20 proc., o "Eesti Energia" - 22 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)