Būsima gamtinių dujų kaina tradiciškai nustatyta remiantis prognozėmis.

Bendrovė „Lietuvos dujos” prognozuoja, kad gamtinių dujų importo kaina šių metų antrąjį pusmetį ūgtelės 250 litų už tūkstantį kubinių metrų, arba nuo 1140 iki 1390 litų.

Pasak bendrovės, dujos brangs dėl augančių žaliavos kainų tarptautinėse rinkose. Be to, „Lietuvos dujos” spėja, kad ateityje euro vertė kris JAV dolerio atžvilgiu.

VKEKK specialistai kol kas negali pasakyti, ar pagrįstos tokios dujų tiekėjų prognozės. „Tikriname, ar jos yra objektyvios, ar rodikliai nėra padidinti”, – „Lietuvos rytui” aiškino VKEKK Dujų ir elektros departamento direktorius Renatas Pocius.

Prognozuoti šiuo atveju gana nelengva. Šovus pro šalį vėliau gali tekti daugiau sumokėti dujų vartotojams. Tačiau tuomet netikslios prognozės dujų vartotojams šįmet kainuos papildomai po 8,9 cento už kubinį metrą, arba 6,18 mln. litų, kurie bus įtraukti į naują dujų kainą gyventojams. To prašo „Lietuvos dujos”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)