„Turės būti padaryta viskas. Tai, kas vadinama moderniu šilumos ūkiu. Naujos jėgainės, tinklai, kuriais tiekiama šiluma, apskaita, jos reguliavimas, išmetimo valdymas“, – Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius jau regi šviesią sostinės šilumos ūkio ateitį.

Artimiausiame tarybos posėdyje miesto valdžia rengiasi įpareigoti savivaldybės įmonę „Vilniaus šilumos tinklai“ paskelbti konkursą dėl šilumos tinklų modernizavimo. Tai turės būti padaryta iki rugpjūčio 1-osios.

Apie investicijas į sostinės šilumos ūkį lig šiol yra užsiminusios tik dvi bendrovės – „Dalkia“ ir „Fortum Heat“. Abi sostinėje yra pateikusios projektus investuoti į naujų biokuro elektrinių statybą. „Dalkia“ tai yra siūliusi padaryti už 500 mln., o „Fortum Heat“ – už 700 mln. litų. Nė su viena lig šiol sostinės valdžia rimtų derybų nevedė.

„Tie, kurie siūlys sprendimus, turės ir pasiūlyti finansavimo variantus“, – sakė R.Adomavičius. Socialdemokratas samprotavo, kad nuo 2014 m. galima tikėtis ES lėšų.

Tačiau miesto opozicijos atstovai į tokias valdžios atstovų kalbas moja ranka – esą galutinis šio būsimo konkurso rezultatas tebus sutarties su Vilniaus šilumos tinklus valdančia bendrove „Dalkia“ pratęsimas. „Ta modernizacija bus ne kas kita kaip susidėvėjusių vamzdžių pakeitimas. Aišku, viskas bus gražiai surašyta ir pan. Iš pradžių taip, gali kalbėti apie konkursą, tačiau galiausiai, nė neabejoju, paaiškės, kad nelieka kitos išeities – tik sutartį pratęsti“, – kalbėjo buvęs sostinės šilumos tinklų vadovas Bronius Cicėnas, tarybos opozicijos atstovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)