Prieš keletą savaičių sostinės daugiabučių, neturinčių gyvenamųjų namų bendrijų, gyventojams savivaldybė išplatino anketas, kuriose buvo prašoma atsakyti, ar šie sutiktų iš "Vilniaus šilumos tinklų" išpirkti jų gyvenamuosiuose namuose įrengtus šilumos punktus.

"Žmonės taip supainioti, kad jau nesusivokia, kas kam priklauso. Šilumos punktus modernizavo "Vilniaus energija", paskui pagal kažin kokį aktą perdavė į "Vilniaus šilumos tinklų" balansą, tai yra jie tarsi tapo savivaldybės įmonės nuosavybe. Bet juk šilumos punktai - neatskiriama gyvenamojo namo, kuris priklauso gyventojams, dalis. Kaip gali gyventojų nuosavybė pereiti savivaldybei, kai šis faktas nė Registrų centre neužfiksuotas?" - piktinosi teisininkas Paulius Markevičius ir replikavo, jog taip galima ir namo stogą atiduoti jį suremontavusiems stogdengiams, santechnikos mazgą - santechnikams, o namo sienas - pavyzdžiui, "Akmenės cementui".

Anot P.Markevičiaus, dėl to, kad nuo 2011-ųjų lapkričio 1 dienos įsigaliojo Šilumos ūkio įstatymas, kuriuo numatyta šilumos punktų nuosavybę perduoti gyvenamųjų namų savininkams, nei šilumos punktų funkcijos, nei juolab jų nuosavybė negalėjo pasikeisti, o kokio nors įstatymo lydimojo akto, kuriuo ši nuosavybė turėtų atitekti savivaldybių įmonėms, irgi nėra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją