Tokį sprendimą antradienį priėmė Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija. Anksčiau numatytas apsisprendimo terminas bendrovei buvo kovo 31 d.

"Komisija sprendimą pratęsti terminą priėmė atsižvelgdama į tai, kad vyksta AB „Lietuvos dujos“ akcininkų derybos ir siekdama niekaip neįtakoti derybų rezultato", - sako komisijos pirmininkė Diana Korsakaitė.

Rašte komisijai buvo nurodyta, kad „Lietuvos dujos“ negali komisijai pateikti veiklų ir kontrolės atskyrimo plano, nes sprendimai dėl jo turi būti priimti bendrovės visuotinio akcininkų susirinkimo metu.

„Iki bus pasiektas susitarimas tarp bendrovės pagrindinių akcininkų ir priimti atitinkami bendrovės kompetentingo organo sprendimai, AB „Lietuvos dujos“ neturi nei teisinio pagrindo, nei galimybės parengti ir pateikti Komisijai Plane nurodytus dokumentus“, - rašoma komisijos pažymoje.
Trečiojo Europos Sąjungos energetikos paketo, pagal kurį Lietuva ketina atskirti "Lietuvos dujų" perdavimo, paskirstymo ir tiekimo veiklas, įgyvendinimas turi būti baigtas iki 2014 metų pabaigos.

DELFI skelbė, kad kovą Vyriausybėje priimtu nutarimu buvo patikslintas Gamtinių dujų įstatymo vykdymas – esant reikalui „Lietuvos dujos“ gali turėti dviem mėnesiais ilgesnį apsispręsti, kaip atskirs dujų tiekimą ir kontrolę. Iki šiol šis terminas buvo kovo 31 d., dabar – gegužės pabaiga, sakė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją