Pasak jo, trečiadienį ir ketvirtadienį trijų Baltijos šalių premjerai Lietuvoje vyksiančiame neformaliame susitikime spręs dėl tolesnių Visagino atominės elektrinės projekto žingsnių.

"Aš manau, kad labai svarbi yra Baltijos ministrų taryba, kuri vyks šią savaitę. Tie klausimai bus aptarti tarp Baltijos šalių premjerų, ir premjerų lygyje bus galų gale apsispręsta dėl tolesnių žingsnių", - antradienį Vyriausybėje žurnalistams sakė ministras.

Paprašytas patikslinti, ar per susitikimą gali būti parafuota koncesijos sutartis, A.Sekmokas sakė: "Aš manau, kad į tą einama. Galbūt reikės kažkokių papildomų techninių žingsnių, bet aš nenorėčiau užbėgti už akių".

Parafuotą Koncesijos sutarties projektą Seimui ketinama pateikti pavasario sesijoje, kuri prasideda kovo 10 dieną.

Susitikime be Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyriausybių vadovų Andriaus Kubiliaus, Valdžio Dombrovskio ir Andruso Ansipo dalyvaus Europos Komisijos Energetikos ir transporto generalinio direktorato direktorius Peteris Farossas (Peteris Farosas) bei Japonijos bendrovės "Hitachi" atstovai.

Susitarimą dėl pagrindinių Koncesijos sutarties nuostatų - jos turinio ir svarbiausių sudedamųjų dalių - Vyriausybė ir Japonijos bei JAV koncernas "Hitachi-GE Nuclear Energy" - pasirašė pernai gruodį. Nuostatos leido su "Hitachi" pasirašyti tarpinius dokumentus ir toliau rengti pačią koncesijos sutartį bei kitus svarbius dokumentus, tarp jų - ir akcininkų sutartį.

Tuomet buvo skelbta, kad parafuoti sutartį numatoma šių metų pradžioje, o pasirašyti - iki birželio pabaigos. Be to, Seimui pritarus numatoma pasirašyti ir Akcininkų sutartį - jos šalys bus Lietuvos bendrovė Visagino atominė elektrinė, "Latvenergo", "Eesti energia" ir "Hitachi-GE Nuclear Energy".

"Hitachi" prezidentas Hiroaki Nakanishi pernai gruodį teigė, kad preliminarų susitarimą dėl naujos atominės elektrinės statybos su Lietuvos Vyriausybe tikisi pasirašyti 2011 metų vasario mėnesį, o galutinę sutarį - 2012-ųjų vasarą.

Lietuva tikisi, kad dalyvaujant trijų Baltijos šalių energetikos kompanijoms ir "Hitachi" nauja atominė elektrinė Visagine bus pastatyta iki 2020 metų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją