„Mes studijas tęsiame, kadangi esame pragmatiški ir sekame loginiu mąstymu. Sutartys yra pasirašytos ir darbai yra atliekami, tad ar mes nutrauksime šiandien sutartis, ar mes būtume nutraukę vakar sutartis, vis tiek mes pinigus turėsime sumokėti tiems partneriams arba toms kompanijoms su kuriomis dirbame. Logiška yra, kad mes tęsiame tą darbą ir mes planuojame kovą ar balandį turėti visas studijas“, - sakė A. Laurinaitis.

Pasak jo, tuomet sutartys bus išnagrinėtos ir įvertinta, kokia padėtis yra su valstybiniu terminalu.

„Pasižiūrėsime, kokia situacija yra su valstybiniu terminalu. Aš kaip sakiau, dviejų terminalų Lietuvai tikrai nereikia. Mes esami vieni iš didžiausių vartotojų, kurie suvartoja apie 35 proc. Viso Lietuvos vartojamo dujų kiekio ir mums yra svarbu, kad alternatyva būtų“, - dėsto jis.

Pasak koncerno viceprezidento, „Achemos grupė“ strategiškai žvelgė į suskystintų gamtinių dujų terminalo statybą dar prie premjero Gedimino Kirkilo Vyriausybės.

„Mūsų nuomonė nuo to laiko absoliučiai nepasikeitė. Lietuvai suskystintų dujų terminalas yra reikalingas, tame tarpe ir mums. Turėjimas galimybę gauti dujas ar kitą energetiką iš vieno šaltinio visada yra komplikuotas dėl techninių galimybių, kainodaros, dėl įvairių avarijų, kurios galėtų įvykti. Aš tiktai apgailestauju, kad nuo to laiko praėjo jau ketveri metai, mes esame įpusėję darbuose, - sakė Arūnas Laurinaitis. - Jeigu žiūrint iš sveikos logikos, Lietuvai arba uostui užtenka vieno terminalo. Mes tada sakėme, kad esame pasiruošę investuoti ir prisiimti riziką kaip privatus investuotojas eidami kartu su Vyriausybe. Kadangi valstybė yra turtinga ir pasakė, kad privataus investuotojo nereikia ir nereikalingos lėšos iš verslo, mes džiaugiamės, kadangi be mūsų rizikos ir be mūsų investicijų atsiras galimybė naudotis terminalo paslaugomis.“

Kalbėdamas apie sąlygas, kuriomis verslui bus pasiūlyta pirkti dujas, A. Laurinaitis sakė, jog versle nėra kategoriškumų ir viskas priklausys nuo siūlomų sąlygų, todėl iš anksto negali vertinti, ar toks dujų įsigijimas bus naudingesnis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją