Pradėti gaminti saulės elementus ir iš jų surenkamus didesnius modulius „BOD Group“ ketina jau 2013 m. pradžioje. Grupės įmonės – saulės elementus ir jų modulius gaminanti „Baltic Solar Energy“ bei produkciją klientams teikianti „Baltic Solar Solutions“ – apie 95 proc. Lietuvoje pagaminamos produkcijos planuoja eksportuoti į Vokietiją ir kitas ES šalis.

Kartu su saulės energijos elementų ir modulių gamykla Visorių technologijų parke įsikurs ir Vokietijos saulės elementų gamybos įrangos tiekėjos „Singulus Technologies“ aukštųjų technologijų tyrimų centras. Jame bus kuriamos naujausios saulės energijos technologijos, patentuojami išradimai. Tai bus pirmasis šios srities aukštųjų technologijų tyrimų centras Centrinėje ir Rytų Europoje. Ateityje centre dirbs apie 300 specialistų iš Lietuvos.

„BOD Group“ ir „Singulus Technologies“ aukštųjų technologijų tyrimų centras įsikurs naujame žaliąja energija palaikomame 28,8 tūkst. kv. metrų dydžio pastate. Jis bus pirmasis Europoje pagal panaudotas modernias technologijas – šildymui ir produkcijos gamybai bus naudojama geoterminė energija, o jo išlaikymui reikės 60 proc. mažiau dujų ir elektros.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją