Partijos vicepirmininkas Gintaras Saldžiūnas BNS sakė, kad artimiausiu metu ketinama kreiptis į Vyriausiąją rinkimų komisiją, kad ši registruotų iniciatyvinę grupę ir išduotų parašų rinkimo lapus.

"Norime paklausti Lietuvos žmonių nuomonės dėl atominės elektrinės statybos ir panašių projektų", - teigė jis.

Kad referendumas būtų surengtas, iniciatoriai privalo per tris mėnesius surinkti ne mažiau kaip 300 tūkst. rinkimų teisę turinčių Lietuvos piliečių parašų.

Lietuva su Latvija, Estija ir Lenkija tikisi iki 2020 metų pastatyti naują atominę elektrinę šalia Ignalinos elektrinės, kurios antrasis iš dviejų reaktorių buvo uždarytas 2009 metų pabaigoje. Vyriausybė planuoja, kad jėgainės statyba prasidės 2014 metais, o 2020 metais ji jau galėtų gaminti elektrą.

Konferencijoje penktadienį taip pat bus pateikta tarptautinės žaliųjų bendruomenės ir ekspertų nuomonė dėl branduolinės energetikos plėtros Lietuvoje ir Europoje bei, kaip alternatyvą, pasiūlyta darnios energetikos plėtra.

Renginyje ketina dalyvauti Europos Parlamento Žaliųjų aljanso koprezidentės Rebecca Harms, Vokietijos Austrijos, Lenkijos ir kitų ambasadų atstovai, Seimo nariai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)