Esą iš viso Vilniaus apskrityje yra apie 300 tūkst. karšto vandens skaitiklių, kurie turi būti patikrinami kas ketverius metus, nes priklausomai nuo vandens kokybės jie kalkėja ir pradeda rodyti, jog sunaudojama daugiau karšto vandens, nei yra iš tiesų.

Normali paklaida, pasak metrologų, yra 10 proc. Abejojantiems siūloma atlikti DELFI aprašytą eksperimentą, pasižiūrėti, kiek rodo karšto vandens skaitiklis, į trijų litrų stiklainį pripilti vandens iš karšto vandens čiaupo ir vėl pasižiūrėti į skaitiklį.

Jei skaitiklis parodys, jog sunaudota 3,5 litro ar daugiau, skaitiklis išeina už leistinų normos ribų.

Tuomet galima kreiptis į karšto vandens tiekėją ir prašyti atlikti neeilinę patikrą, tačiau, jei bendrovė praplovusi skaitiklių paklaidos nenustatys, už paslaugą teks susimokėti apie 30 Lt.

DELFI skelbė, jog visiems karšto vandens skaitikliams turi būti periodiškai atliekama metrologinė patikra, nes pagal pirminį sureguliavimą jis nustatytas švaraus vamzdžio pratekamumui, o vamzdžiams kalkėjant kaupiasi nešvarumai ir skaitiklis ima rodyti daugiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją