"Teroristinis išpuolis branduolinėje jėgainėje gali turėti tokių pačių pasekmių aplinkai, kaip ir avarija jėgainėje", - teigiama Švedijos radiacinės saugos institucijos pranešime.

Ši institucija kartu su Nacionaline policijos administracija, Nacionaline Švedijos energetikos sistema ir Švedijos civiline nenumatytų atvejų agentūra parengė 139 puslapių ataskaitą, kurioje ragina plėsti apsaugos zoną aplink branduolines jėgaines ir joje visam laikui paskirti budėti ginkluotas saugumo pajėgas.

"Nėra jokios priežasties, kodėl šie apsaugininkai neturėtų sugebėti apsiginti, jeigu susidurtų su smurtu. Nemanau, kad tai labai kontroversiška", - agentūrai AFP sakė Švedijos radiacinės saugos institucijos inspektorius Stigas Isakssonas.

Jis pabrėžė, kad, norint padidinti saugumą, svarbiausia yra užtikrinti glaudesnį valdžios ir agentūrų bendradarbiavimą, kad, prireikus, jos galėtų greičiau reaguoti į grėsmes.

S. Isakssonas pažymėjo, kad Švedijos saugumo policija neturi duomenų apie "konkrečias grėsmes", per pastaruosius metus kilusias trims šalies branduolinėms jėgainėms ir 10 jų reaktorių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją