Pasak jo, pernai gruodį pasirašytas susitarimas su "Hitachi" dėl esminių VAE koncesijos sutarties sąlygų nėra teisiškai įpareigojantis.

"Šalys neprisiėmė jokių turtinių ar finansinių įsipareigojimų, tarp jų ir susijusių su Lietuvos įnašu į VAE projektą", - ketvirtadienį Seime atsakydamas į parlamentarų klausimus, sakė energetikos ministras, pabrėždamas, kad bet kokie šalių įsipareigojimai ir atsakomybė bus įtvirtinti koncesijos sutartyje, kurioje numatytiems įsipareigojimas turės pritarti Seimas.

"Jokių lėšų nebuvo sumokėta jokiam subjektui pagal susitarimą, pasirašytą su "Hitachi", ir įsipareigojimo tokias lėšas pervesti ten nėra", - sakė A.Sekmokas.

A.Sekmoko paaiškinimo dėl Lietuvos neva sumokėtų 200 mln. litų prašė parlamentaras Gintaras Songaila.

Pernai spalį protokoliniu nutarimu Vyriausybė pritarė, kad naujos atominės elektrinės statybos projektui 2012 metais galėtų būti skirta 200 mln. litų valstybės garantija. Įstatymai numato, kad tokio dydžio garantiją gali suteikti tik Seimas, ji būtina, šaliai investuojant daugiau nei 200 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją