Prezidentės patarėjas DELFI teigė įžvelgiantis tam tikrų Šilumos ūkio įstatymo sabotažo požymių sostinėje, tačiau daryti išvadas esą dar anksti.

„Požymių yra, bet ar taip yra, galima bus spręsti tik gavus galutinius atitinkamų institucijų vertinimus“, - sakė N. Udrėnas.

Paklaustas, kokios priemonės padėtų sumažinti šildymo sezono naštą gyventojams, jis teigė, esą jas galima išskirti į dvi grupes: tas, kurias įgyvendinti turi valstybės įstaigos, ir tas, už kurias atsakingos savivaldybės.

„Ar kainos mažės valstybės mastu priklausys nuo to, ar sugebėsime diversifikuoti kuro tiekimą“, - teigė N. Udrėnas, pažymėdamas, jog valstybė turi savo dėmesį kreipti į suskystintų gamtinių dujų terminalo projektą bei alternatyvių energijos šaltinių plėtrą.

Tuo tarpu savivaldybės esą turi susitelkti į skaidrumą ir konkurencijos skatinimą valdant savo šilumos ūkius.

„Savivaldybės taip pat gali geriau užtikrinti gyventojų interesus – tvirtindamos investicijų planus statant naujus gamybos pajėgumus, ypač nesusijusių gamintojų iš alternatyvių energijos šaltinių, įskaitant ir atliekų deginimą. Svarbu, kad tai būtų atliekama skaidriai ir skatintų konkurenciją, o ne ją slopintų“, - sakė prezidentės vyriausiasis patarėjas.

DELFI primena, jog prezidentė D. Grybauskaitė antradienį pareiškė „Vilniaus energijos“ veiksmuose įžvelgianti piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi bei koncerno „Icor“ (buv. „Rubicon Group“) interesų protegavimo požymių. Šalies vadovė taip pat kritiškai vertina grandiozinę „Vilniaus energijos“ reklamos kampaniją – esą taip šilumininkai siekia „užčiaupti žiniasklaidą, kad ji nekritikuotų tokių veiksmų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją