Žydrūno Plytniko vadovaujama tarnyba teigia pirkime aptikusi konkurencijos ribojimo požymių, kokie pastebėti ir kituose koncerno „Dalkia“ valdomų bendrovių „Litesko“ bei „Vilniaus energija“ pirkimuose. Šįsyk VPT teigia nustačiusi, kad pirkimo sąlygos buvo surašytos taip, kad jas atitiktų tik „Axis Industries“ parduodami karšto vandens skaitikliai.

„Techniniai reikalavimai buvo pritaikyti būtent tokiems skaitikliams, kokius gamina ši bendrovė. Tai patvirtino ir Metrologijos tarnyba, informavusi VPT, kad techninėje specifikacijoje nurodytų elektroninių karšto vandens skaitiklių reikalavimų visumą atitinka tik WFH tipo vandens skaitikliai, gaminami bendrovės „Axis Industries“ ir Vokietijos firmos „Siemens Landis & Staefa electronic GmbH“, - rašoma VPT pranešime.

Viešųjų pirkimų prievaizdai taip pat stebisi, kad sutartis buvo sudaryta labai ilgam laikotarpiui.

„Atsižvelgiant į tai, kad šioje srityje sukoncentruotas ypatingas viešasis interesas, kadangi paslaugos teikimo kaštus turi padengti karšto vandens vartotojai, realiai neturintys alternatyvos pasirinkti karšto vandens tiekėjo, VPT mano, kad net 22-iems metams -- iki 2033 m. rugsėjo 30 d. – nustatyta sutarties galiojimo trukmė, nenumačius paslaugos įkainių perskaičiavimo, sudaro prielaidas šį sprendimą vertinti kaip akivaizdžiai palankų ir naudingą tiekėjui“, - tvirtina VPT.

Su ankstesnėmis sau nepalankiomis VPT išvadomis „Litesko“ ir „Vilniaus energija“ nesutiko. VPT sprendimus įmonės nutarė skųsti teismui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją