Klaipėdos uosto kapitono pirmasis pavaduotojas ir Laivų eismo tarnybos viršininkas Adomas Alekna BNS sakė, kad ketvirtadienį ryte eilėje įplaukti į uostą jūroje laukė 6 laivai, o išplaukti - 4. Trečiadienį vakare iš uosto išplaukė du keltai - "Lisco Maxima" ir "Lisco Optima", Smiltynės perkėla veikia be sutrikimų.

"Vėjas pradeda rimti ir šiuo metu yra 18-23 metrai per sekundę", - sakė A.Alekna. Trečiadienį jo stiprumas buvo pasiekęs 28 metrus per sekundę.

"Lesto" dispečerinio centro Režimų planavimo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis BNS sakė, jog Klaipėdos regione ketvirtadienio rytą be elektros liko keli šimtai vartotojų.

"Dėl vėjo užfiksuoti pavieniai gedimai, dėl kurių keli šimtai vartotojų neturi elektros Plungės, Skuodo ir Kretingos rajonuose", - sakė E.Pareigis.

Tuo tarpu trečiadienį dėl stipraus vėjo įvyko avarija aukštos įtampos elektros linijoje Skuodas-Mažeikiai. Dėl to elektros nuo pusvalandžio iki valandos neturėjo kai kurie Palangos, Šventosios, Būtingės ir Skuodo rajono vartotojai.

"Įvyko avarija aukštos įtampos linijoje Skuodas-Mažeikiai, tačiau Mažeikių vartotojams tai nepakenkė", - BNS sakė elektros perdavimo sistemos operatorės bendrovės "Litgrid" atstovė spaudai Vilija Railaitė. Pasak jos, gedimas jau sutvarkytas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė BNS pranešė, kad ketvirtadienio naktį Raseinių rajono Paliepių seniūnijos Sujainių kaime ant važiuojamosios kelio dalies nuvirto medis, kurį patraukė iškviesti ugniagesiai gelbėtojai.

Daugiau nelaimių, anot jos, vakarų Lietuvoje nebuvo.

Antradienį ugniagesiai gelbėtojai įspėjo gyventojus trečiadienį ir ketvirtadienį saugotis stipraus vėjo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją