Šiuo metu Vilniaus rajono taryba nutarė įpareigoti Vilniaus rajono savivaldybės administraciją iki vasario 1 d. parengti subsidijų išmokėjimo tvarką šilumos tiekėjams už centralizuotai tiekiamą šilumą gyventojams.

Iki šiol Vilniaus rajono gyventojai, neatsižvelgiant į šildymo kainą ar finansinę padėtį, mokėjo 21 centą už kilovatvalandę.

Pagal naująją tvarką atsisakoma visiems vienodos kainos, subsidijos dydis nebepriklausys nuo visos kilovatvalandės kainos, savivaldybė įsipareigoja dengti iki 8 centų kilovatvalandės kainos. Subsidijos mokamos tiesiogiai šilumos gamintojams.

Šitaip nuspręsta pasielgti reaguojant į gruodžio 8 d. Vyriausybės atstovo Jurgio Jurkevičiaus pastabas, kuriomis buvo reikalaujama atsisakyti tvarkos, kai gyventojams buvo taikomos mokesčių lengvatos už centralizuotai tiekiamą šiluminę energiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją