„Vyriausybė nėra teisėsaugos institucija, kuri gaudo vagis. Jeigu Vyriausybė kontroliuotų kainas, tai būtų politinis kontroliavimas. Mes turime kitas institucijas – Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) nustato tarifus (...) turėtų būti kontroliuojamos kainos, ar jos atitinka tarifų dedamąsias“, - žurnalistams po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį sakė A. Sekmokas. Anot jo, į tokius klausimus turi atsakyti VKEKK, teisėsauga ir vartotojų teises ginančios tarnybos. Jis sakė neatmetantis, kad gali tekti kreiptis į prokuratūrą, tačiau toks žingsnis jau būtų priskirtas politikavimui.

Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius teigia, kad ministrų kabinetas gali tik reikalauti, kad būtų atsakyta į kylančius klausimus.

„Kodėl lapkričio mėnesį šiais metais, kai temperatūros pokytis, palyginti su praėjusiais metais, buvo visiškai minimalus, o Vilniaus mieste (…) šilumos suvartojimas yra padidėjęs nuo 14 iki 17 proc.? Kai tuo tarpu kituose didžiuose miestuose esant tokiam pat temperatūrų skirtumui, šilumos suvartojimas yra arba sumažėjęs, arba likęs toks pats? Tai į šį klausimą turi atsakyti ir vartotojų teisių tarnybos, ir Konkurencijos tarnyba, ir aš tikiu, kad į šį klausimą nevengs atsakyti Vilniaus miesto savivaldybė, kuri yra atsakinga už tai, kaip yra valdomas šilumos ūkis ir kokias paslaugas gauna Vilniaus miesto gyventojai“, - sakė A. Kubilius.

DELFI primena, kad trečiadienį Energetikos ministerija kreipėsi į „Vilniaus energiją“, kad ši paaiškintų didesnį šilumos suvartojimą.

Ministerijos duomenimis, šilumos suvartojimas buvo 17 proc. didesnis.

„Gavome signalų, kad kai kuriuose namuose šilumos suvartojimas išaugo net 30-40 proc. Mums tai kelia didelį susirūpinimą. Laukiame atsakymo iš „Vilniaus energijos“. Jį gavę, spręsime, kokių veiksmų reikia imtis, kad vilniečių interesai būtų apginti“, – tvirtino energetikos viceministras Kęstutis Žilėnas.

Kaip DELFI teigė „Vilniaus energijos“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas, pagal bendrovės skaičiavimus, vilniečiai šių metų lapkritį suvartojo ne 17 proc., o 14,5 proc. daugiau šilumos. Pasak jo, taip atsitiko todėl, kad šiemet lapkritis buvo šaltesnis.

Sinoptikė Dalia Skeivelienė DELFI sakė, šį lapkritį Vilniuje buvo 0,8 laipsnio vėsiau nei 2010 lapkritį. Šių metų lapkričio vidutinė temperatūra sostinėje buvo +2,9 laipsniai, o pernai – +3,7 laipsniai. Kaune buvo 0,5 laipsnio vėsiau, o visoje Lietuvoje vidutinė lapkričio mėnesio temperatūra buvo 0,4 laipsnio aukštesnė nei pernykštė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją