Tiriamas Panevėžio miesto savivaldybės įmonėje „Panevėžio energija“ vykdytas viešojo pirkimo konkursas dėl karšto vandens skaitiklių patikros ir keitimo, kurio vertė – apie pusantro milijono litų.

„Atlikus kratas kai kuriose įmonėse, vykdančiose karšto vandens skaitiklių priežiūrą, buvo rasta ikiteisminiam tyrimui reikšmingų įrodymų“, - praneša STT.

Centrinio viešųjų pirkimų portalo (CVPP) duomenimis, STT pateiktus parametrus – karšto vandens skaitiklių pirkimą už maždaug 1,5 mln. Lt – atitinka tik viena įmonė. Tai bendrovė „Rivytra“, laimėjusi du tokius „Panevėžio energijos“ konkursus. Abiejų „Panevėžio energijos“ ir „Rivytros“ sutarčių vertė – po maždaug 1,5 mln. Lt: viena sudaryta pernai balandį, kita – šiemet spalį.

Beje, abiejuose šiuose viešųjų pirkimų konkursuose „Rivytra“ nurungė koncerno „Icor“ (buv. „Rubicon Group“) bendroves: pernai antroje vietoje liko „Axis Industries“, šiemet – „City Service“. Abiem atvejais, „Rivytra“ pasiūlė šiek tiek mažesnes kainas. Pernykščiame konkurse STT akiratyje veikiausiai atsidūrusi bendrovė pasiūlė 23 tūkst. Lt mažesnę kainą nei „Axis Industries“ ir taip įgijo teisę pasirašyti sutartį už 1,507 mln. Lt. Šiemet „Rivytra“ nurungė „City Service“, pasiūliusi beveik 24 tūkst. Lt mažesnę kainą. Spalį sudarytos sutarties vertė – daugiau kaip 1,54 mln. Lt.

CVPP duomenimis, per pastaruosius trejus metus „Rivytra“ viešųjų pirkimų konkursuose sudarė sutarčių už daugiau kaip 3,08 mln. Lt. Liūto dalis šios sumos – minėti du sandoriai su „Panevėžio energija“ už beveik 3,05 mln. Lt.

CVPP taip pat nurodoma, kad „Rivytra“ per pastaruosius trejus metus dalyvavo tik trijuose viešuosiuose pirkimuose ir visus juos laimėjo. Trečiasis ir pats smulkiausias – sutartis su Kupiškio ligonine už 38 tūkst. Lt.

Primename, kad lapkričio 29 d. kad kai kurių „Panevėžio energijos“ vadovaujančių darbuotojų darbo vietose ir namuose atliktos kratos. Teismas antradienį patenkino prokurorų prašymą trims mėnesiams laikinai nušalinti nuo pareigų "Panevėžio energijos" generalinį direktorių Vytautą Šidlauską. Buvo sulaikyta ir Seimo nario konservatoriaus Vito Matuzo žmona Danutė Matuzienė. Jai pateikti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją