Statomos Baltijos AE direkcijos atstovas ir „Koncern Rosenergoatom“ direktorius Jevgenijus Vlasenka paaiškino, kad iš viso AE projektavimui ir statybai šiai dienai įsisavinta daugiau nei 5 mlrd. rublių (412 mln. Lt), dar 15 mlrd. (1,24 mlrd. Lt) planuojama skirti įrangos pirkimui. „Nuo to, kaip anksti mes užsakysime ilgo gaminimo ciklo įrangą, priklauso garantuotas tiekimas. Mes planuojame, kad įranga bus tiekiama Nemuno upe ir geležinkeliu.“

Jis pažymėjo, kad statybose (įskaitant ir privažiavimo kelius) trim pamainomis dirba 500–550 žmonių, o statybų piko metu, kuris planuojamas 2014 m., statybų aikštelėje dirbs apie 5,5 tūkst. darbininkų. Subrangovams iškeliama viena sąlyga – organizacijos turi būti pasirengusios viską atlikti savo jėgomis.

Statybos darbus vykdo kompanija „Koncern Rosenergoatom“ netoli nuo Nemano miesto Kaliningrado srityje. Mieste jau pastatyti 100 butų gyvenamojo namo pamatai ir planuojama pastatyti visą mikrorajoną AE darbuotojams bei jų šeimos nariams.

Baltijos AE sudarys du energijos blokai, kurių bendras galingumas sieks – 2,3 gigavatus. Pirmąjį energijos bloką planuojama atiduoti eksploatuoti 2016 m., o antrąjį – 2018 m.

Numatomas elektrinės galiojimo laikas – 50 metų, o įrangos – 60 metų.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją