Sostinės gyventojai gauna elektroninius laiškus, kuriuose Vilniaus miesto daugiabučių namų ir kitų pastatų administratorių asociacija aiškina, kad daugiabučiuose, kurių priežiūra rūpinasi pačios bendrijos, šilumos sunaudojama iki 40 proc. daugiau, palyginti su namais, kuriais rūpinasi profesionalūs administratoriai.

„Mūsų pranešimas yra tarsi atsakas į pasirodžiusią Energetikos ministerijos informaciją. Jie savo skaičiavimus pateikė palyginę geriausiai besitvarkančią bendriją ir blogiausiai administruojamą daugiabutį. O mes palyginome kur kas daugiau daugiabučių ir jau matome tendenciją”, - teigia Sigitas Čirba, Vilniaus miesto daugiabučių namų ir kitų pastatų administratorių asociacijos prezidentas.

„Pakartokite man, kokia čia organizacija išplatino tokį pranešimą? Dabar pažiūrėkite, kas yra jos vadovas, ir viskas taps aišku“, – pokalbį su dienraščiu pradėjo Vilniaus savivaldybės tarybos narys Bronius Cicėnas.

Pasirodo, Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos tarybos pirmininkas yra Vytautas Turonis, kuris eina pastatų administravimo paslaugas didžiajai Vilniaus daliai teikiančios įmonės „City Service“ vykdomojo direktoriaus Lietuvai pareigas.

„Ar galima iš tokios organizacijos tikėtis teisingo pranešimo? Tai visiškas visuomenės klaidinimas ir melas. Jau seniai įrodyta, kad kainos susidėlioja visiškai atvirkščiai“, – piktinosi politikas.

Antradienį S.Čirba išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad „Vilniaus miesto daugiabučių namų ir kitų pastatų administratorių asociacija nėra niekaip susijusi nei su „City Service“, nei su Nacionaline pastatų administratorių asociacija.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją