Neoficialiomis dienraščio žiniomis, Konkurencijos taryba dujų skirstymo sistemą įvertino 25 milijonais eurų (86 mln. Lt).

Praėjusią savaitę valdžios pareigūnai susitiko su "Eesti Gaas" akcininkų atstovais. Pasak informuoto šaltinio, suomių "Fortum" ir vokiečių E.ON atstovų požiūris į dujų skirstymo sistemos atskyrimą buvo neutralus, tačiau išsakytas susirūpinimas, kad pardavimo kaina būtų teisinga.

Tuo tarpu "Gazprom" atstovų požiūris apibūdintas kaip "emociškai sudėtingas".

"Gazprom" valdo 37,02 proc. "Eesti Gaas" akcijų, "E.ON Ruhrgas International GmbH" - 33,66 proc., "Fortum Heat and Gas OY" - 17,72, su "Gazprom" siejama Latvijos bendrovė "Itera Latvija" - 9,85 proc., smulkieji akcininkai - 1,75 proc.

"Eesti Gaas" valdybos narys Raulas Kotovas sako, kad Ūkio ministerija atskirti dujotakius ketina 2015 metais, vadovaudamasi Europos Komisijos direktyvomis ir siekdama sukurti konkurenciją dujų tiekimo rinkoje.

Tačiau dienraštis "Postimees" pažymi, kad išlieka didelis klausimas, ką vyriausybė darys su dujotakiais, kadangi gamtines dujas tiekia vien tik "Gazprom".

Dabar Estijoje kalbama apie du suskystintųjų gamtinių dujų terminalus. Didžiausią degalinių tinklą Estijoje valdanti bendrovė "Alexela" terminalą ketina statyti Paldiskio uoste, o Talino uosto administracija - savo teritorijoje kartu su "Elering" bendrove.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją